Zdeněk Pohlreich přechází na Novu, bude řídit souboj restaurací
Zdeněk Pohlreich byl přes 10 let spjat výhradně s programy televizní skupiny Prima. Nyní přechází na Novu, kde dostane nový formát rovněž podle licencovaného vzoru ze zahraničí. Pořad dostane název Pohlreichův souboj restaurací a doplní další oblíbené licenční formáty MasterChef Česko a Souboj na talíři.
Velmi úspěšný podnikatel v gastronomii, šéfkuchař a v posledních letech i velmi známá televizní celebrita. Zdeněk Pohlreich začíná psát novou kapitolu ve své televizní kariéře. Po dobu zhruba 15 let byl neodmyslitelně spjat se značkou televizní skupiny Prima, kde vedl pořad Ano, šéfe a vystupoval i v několika dalších příbuzných formátech. Nyní bude mít svůj stálý pořad na Nově, kde využije další úspěšný licenční formát ze zahraničí. Nova díky tomu rozšíří portfolio svých reality shows z oblasti gastronomie.„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme ‚neobroušené diamanty‘, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská,“ vysvětluje koncept soutěže Zdeněk Pohlreich.
„V kuchyni poznáte, jestli je to kvalitní práce, jestli jde o poctivou práci, jestli ti kuchaři vědí, co dělají, a dělají to dobře. To se určit dá. Stejně tak se dá určit, jaký servis poskytuje ta daná restaurace, jestli se v ní lidé cítí dobře. A tohle všechno budu hodnotit. Fenomén návštěv restaurací je celosvětová záležitost a jedna z důležitých věcí kultury každé země. Jde o příjemný způsob trávení volného času, něco, co jednoznačně přispívá ke kvalitě života a nemusí být nezbytně vyhrazeno pouze pro elitu,“ dodává Pohlreich.
Podle tiskových materiálů, které Nova zveřejnila, se soutěž nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně – ten nejzajímavější průřez toho, co česká gastroscéna nabízí. Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Dostanou několik úkolů, včetně zátěžového testu – podnik naráz navštíví třicet lidí a restaurace dostane dvě hodiny na obsloužení všech hostů, a to tříchodovým menu.
Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, jak se lidé v dané restauraci cítí, jak fungují týmy. Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Z jedné konkrétní suroviny budou muset připravit jídlo, které je stylem vystihuje, ale které je také dostane do dalšího kola. Protože vyhrát může jen jeden.
„Divák se může těšit nejen na zábavu, protože Zdeněk Pohlreich zábavný dokáže být, ale také na napětí, boj a soutěžení. A navíc se dozví, kde se může dobře najíst. A nemusí to být nutně za spousty peněz, protože se soustředíme na rodinné, menší resturace. Pohlreichův souboj restaurací tak hezky doplňuje dva další populární kulinářské pořady, které televize Nova připravuje: MasterChef Česko a Souboj na talíři. Jde o kombinaci zábavy, napětí a dobrého jídla z kvalitních surovin,“ říká showrunner připravovaného pořadu Radovan Síbrt.
Zdeněk Pohlreich: Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace.